Po rekordowej edycji najpopularniejsze biletowane wydarzenie w Polsce powraca pod hasłem #FoodLooksGood!
Na https://RestaurantWeek.pl/ trwają rezerwacje popisowo podanych najpiękniejszych menu w całej Polsce. Od 12 października trzy pięknie podane dania i koktajl dostępne będą w festiwalowej cenie 69zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji) w ponad 400 najlepszych restauracjach.
Termin Festiwalu: 12 października – 13 listopada 2022 r.
SmakuJEMY oczami!
Jednym z najpopularniejszych trendów w mediach społecznościowych jest fotografowanie jedzenia, czyli foodstagramming. Kształty, kolory, tekstury, kompozycje dań na talerzu – mówi się, że nawet 50% smaku to wygląd jedzenia. Prezentacja dań na talerzu, czy dobór zastawy bywają ważniejsze niż jego składniki. To zdjęcia potraw dodają tyle smaku naszym profilom w Internecie.
Już za chwilę wystartuje ogólnopolska, wysoko zasięgowa kampania #FoodLooksGood, która będzie mocno zachęcać Gości do robienia zdjęć dań w Restauracji i dzielenia się nimi w social mediach. Towarzyszyć będzie ona jesiennej edycji Restaurant Weeka, największego Festiwalu kulinarnego w Polsce i w Europie. – To będzie najbardziej „instagramowa” edycja Restaurant Weeka, w której Restauracje przygotują kolorowe dania, estetycznie zaaranżowane na talerzu, tak by Goście mogli nie tylko pysznie zjeść, ale i zrobić piękne zdjęcia jedzenia, którymi podzielą się w swoich social mediach – zaznacza Monika Kamińska, Senior Marketing Manager. – Tej jesieni zasmakujemy oczami. Na Gości czeka ponad 2500 popisowo podanych dań w ponad 400 najbardziej autorskich Restauracjach w całej Polsce! – dodaje Marcin Wawrzeń, Country Manager.
Restauracje zachęcają do smakowania wzrokiem – oprawę graficzną kampanii Festiwalu stworzyła Anna Augustynowicz. Po raz pierwszy dzięki marce Klarna Goście Festiwalu będa mogli zapłacić za rezerwację dopiero po 30 dniach.
Najlepsze Restauracje z całej Polski!
Festiwal Restaurant Week odbędzie się w ponad 30 miastach w największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu i Częstochowie. Swój udział zadeklarowało ponad 400 Restauracji – wśród nich wrocławskie Piwnica Świdnicka, Polka, Forum Kulinarne, krakowskie Wine Garage, Esterante, Miód Malina, La Forchetta na nowo, Halicka, śląskie Chopina 5, SZTOS, Momento di Felicita, szczecińskie Chief by the Kitchen, Restauracja Lokalna, Bollywood, trójmiejskie L’entre Ville, Fisherman, Fellini, Enoki, Luis Mexicantina, z regionu Warmia i Mazury Prosta 38, Staromiejska, Hotel Pirat, białostockie Kwestia Czasu, Koku Sushi Antoniuk, Bona Me w hotelu Mercure, łódzkie Fatamorgana, Wzorcownia by W. Bober, Ramki Restauracja, lubelskie Prusa 8 Lokal Kulinarny, Vinna, Browar Grodzki, rzeszowskie Okovita, NOBO, Patio – Grand Hotel Rzeszów, poznańskie Momo Love At, First Bite, Nifty No. 20, Dram Bar , częstochowskie Ecru Restaurant & Caffe, ArcheVita, Gospoda Złoty Garniec, Kredens oraz radomskie PaTaThai Radom, Kraft Bistro, Bonito Sushi & Asian Restaurant. Znalazły się także znane Gościom warszawskie Syty Chmiel, Port Royal Mini, Frank Winebar&Shop, a także debiutanci tacy jak: Syrena Irena, Mozaika, Tapas 5A Gastrobar. Po raz kolejny w Festiwalu wezmą również udział Restauracje z podwarszawskich miejscowości, wśród nich m.in. Szara Eminencja (Piaseczno) czy Loft (Pruszków).
Autorskie menu w okazyjnej cenie!
69 zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji) – tylko tyle festiwalowi Goście zapłacą za trzydaniowe, autorskie menu spoza karty składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Dodatkowo w ramach zamówienia każdy pełnoletni Gość Festiwalu otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water lub Mocktail Kinley Yuzu. Premierowo w Warszawie dostępny będzie również bezalkoholowy mocktail Martini Vibrante. Co więcej – dzięki Klarna pierwszy raz można zapłacić za rezerwację po 30 dniach – dzięki temu Goście będą mogli odkryć więcej Restauracji podczas jednego Festiwalu. Menu jesiennej edycji zaskakuje! Będzie sezonowo i zdrowo, stąd sporo grzybów, jesiennych warzyw i owoców w wielu ciekawych odsłonach. Będzie też szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs takich jak wołowina, jagnięcina, a nawet dziczyzna! Miłośnicy zielonego menu również znajdą coś dla siebie, bowiem tradycyjnie dostępne będą także dania wegetariańskie i wegańskie.
W dobie inflacji i rosnących cen jedzenia, Restaurant Week jest atrakcyjną propozycją dla tych, którzy chcą się cieszyć wyjściem do topowych Restauracji nie martwiąc się o koszta. Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych Chefów w okazyjnej cenie 69 zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji), a do tego uratować żywność przed wyrzuceniem. W jaki sposób? Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w Restauracjach ograniczone jest do minimum. A wszystko to w myśl filozofii #SzanujJedzenie.
Miejsca można już rezerwować na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w Restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.
Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl
Start sprzedaży: 14 września 2022
Termin Festiwalu: 12 października – 13 listopada 2022