Grill kusi, ognisko nęci. Audycja o obiedzie na świeżym powietrzu

(Fot. Radio Gdańsk)

Gościem audycji „Ładne Kwiatki” był Artur Nowicki, specjalista od produkcji wyrobów domowych, którego przepisy można znaleźć na kanale internetowym Praktyka u Praktyka (https://www.youtube.com/c/NomartPl).

Zapytany o wyższość ogniska nad grillem, Artur Nowicki opowiedział o specjałach, które można zrobić nad każdym z tych palenisk. Na ognisku nie tylko upieczemy kiełbasę na patyku, ale możemy też pokusić się o kurczaka z rożna albo nawet ugotowanie całego obiadu. Również grill to nie tylko kiełbaski z rusztu czy plaster karkówki, ale również grillowana golonka i większe kawałki mięsa z rusztu.

Posłuchaj audycji:

Włodzimierz Raszkiewicz/MarWer

 

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj