Na celebrowanie radiowej kuchni najlepsze są weekendowe poranne dyżury. Wspomnienia Sławka Walkowskiego

Sławek Walkowski (fot. archiwum prywatne)

Moje Radio Gdańsk to audycja, w której rozmawiamy z radiowcami. Jedni związali z rozgłośnią całe zawodowe życie, a dla innych Radio Gdańsk było jednym z zawodowych epizodów. Sławek Walkowski pracował jako wydawca serwisów przez trzy lata.

Sławek wcześniej związany był z Radiem ARnet i Radiem Plus. Obecnie tworzy podcasty „Historia od kuchni”. Z wykształcenia historyk opowiada o swojej największej pasji, jaką jest gotowanie. W audycji Sławek Walkowski zdradza kuchnię pracy serwisanta i mówi, dlaczego kulinarnie weekendowe dyżury były najlepsze.

Posłuchaj:

Włodzimierz Raszkiewicz/mk

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj