Międzypokoleniowe kiszenie w Słupsku. Zaproszenie na wyjątkowe wydarzenie

(fot. Radio Gdańsk/Joanna Merecka-Łotysz)

Gościem Studia Słupsk był Marcin Kisielewski, nauczyciel fizyki, matematyki i informatyki w Zespole Szkół Mechanicznych i Logistycznych w Słupsku, a prywatnie pasjonat kiszenia. Na naszej antenie podpowiadał, jak zacząć przygodę z kiszeniem, co warto kisić, gdzie szukać inspiracji oraz zapraszał do udziału w wspólnej akcji kiszenia w mieście.

– Po raz czwarty będziemy mieli wyjątkową okazję do wspólnego kiszenia. 10 kwietnia spotkamy się w centrum handlowym przy ulicy Szczecińskiej na Międzypokoleniowym Słupskim Kiszeniu. To także warsztaty, wykłady i praktyczna wiedza o tym, jak fermentowane produkty mogą wspierać zdrowie. Każdy, kto przyjdzie na to wydarzenie, zostanie wyposażony w deskę do krojenia, nóż, słoik i wszystko, co do tego słoika trzeba włożyć. No i oprócz tego, zdobędzie sporą wiedzę na temat kiszenia – mówi Marcin Kisielewski.

Posłuchaj rozmowy:

10 kwietnia w godzinach 12:00-15:00 w CH Jantar odbędzie się wydarzenie, które łączy pokolenia przy wspólnym stole. Wstęp wolny.

Joanna Merecka-Łotysz/ar

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj