Testerka Kulinarna Radia Gdańsk odwiedziła kolejną restaurację. Na antenie Ania Szreder opowiadała o wizycie w Karczmie w pensjonacie Irena w Sopocie.
Wprawdzie restauracja Karczma nie była pierwszym wyborem testerki, jednak jak twierdzi, okazała się strzałem w dziesiątkę! – Zachęcona opiniami postanowiłam wybrać się do jednej z sopockich restauracji. Jednak stołówkowy zapach i ubogie menu, skutecznie mnie zniechęciło – powiedziała Ania.
Kulinarna testerka przyznała, że na restaurację trafiła przypadkiem. W rozmowie z Beatą Szewczyk zachwalała szeroki wybór dań. – W karcie znalazłam moją ulubioną zupę botwinkę. Był też tatar z polędwicy wołowej z cebulką i grzybkami. I coś, czego znowu nie udało mi się spróbować: pierogi z dziczyzną, na które miałam ochotę już „U Babuni”. Do tego kelner pochwalił się pstrągiem z zielonym pesto.
Tester Kulinarny Radia Gdańsk poleca: barszcz z kołdunami litewskimi nadzianymi baraniną. Na drugie danie pyzy z cielęciną lub pierś z kaczki w majeranku z pieczonym jabłkiem i borówką. Do tego na deser jabłecznik.
– Cieplutki i przepyszny! – zachwycała się Anna Szreder.
Na antenie Ania dziękowała też słuchaczom. – Dzięki Państwu mam precyzyjne namiary na polecane restauracje. Czekam na opinie na moim blogu.