Sopot od kuchni… w Przepisie na Sopot

Sopot od kuchni-1 2

Wielkie kulinarne wydarzenie już w najbliższy weekend – Slow Food Festiwal SOPOT OD KUCHNI. Przy długim stole ustawionym wzdłuż sopockiego molo pojawią się między innymi sławy kulinarne, szefowie kuchni ok 40-stu restauracji z Trójmiasta, Kaszub i innych rejonów Polski, artyści (między innymi Reni Jusis, Mieczysław Szcześniak, Jola Słoma, Mirek Trymbulak), politycy, celebryci, blogerzy kulinarni, grupa skandynawskich dziennikarzy kulinarnych i pasjonaci gotowania.
Wszyscy respektując zasady Slow Food oraz założenia festiwalowego menu związanego z regionem: ryby bałtyckie i słodkowodne oraz truskawki kaszubskie.Kucharze i pasjonaci gotowania będą serwowali pyszne degustacyjne przekąski dla wszystkich chętnych gości.

Każdy z odwiedzających będzie mógł degustować potrawy po zakupieniu za symboliczne 5 zł kuponu (karnety do kupienia na Molo w biurze festiwalu5x5zł). Różnorodność potraw powinna zaspokoić najwybredniejsze gusta.
Przy molo pojawią się też trzy łodzie rybackie. Stworzą mini targ rybny. Od rybaków będzie można kupić świeżą rybę prosto z kutra. Warto pojawić się na molo w sobotę I niedzielę 28 i 29 czerwca 2014 między godziną 11.00 a 19.00

Impreza to pomysł Wojciecha Radtke ze Slow Food Pomorze. Posłuchaj rozmowy:

Szczegóły na stronie www.sopotodkuchni.pl 

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj