Pizza Week

Zimowa pogoda nie zachęca do wychodzenia z domu. Jak więc zaspokoić towarzyskie i kulinarne potrzeby? Z rozwiązaniem przychodzi Pizza Week (24 stycznia – 11 lutego), czyli Festiwal popisowej pizzy z dostawą, organizowany przez WOLT i RestaurantClub.

Ciasto rodem z Rzymu: cienkie i kruche, czy delikatne z puchatymi brzegami jak w Neapolu? Nieistotne! Pizza jest niewątpliwie jedną z królowych panujących na polskich stołach. To nieskomplikowane danie nie jest jednak tak proste do przyrządzenia w domu. Kluczowa jest temperatura panująca w piecu. Tej idealnej do wypieku pizzy nie da się osiągnąć w standardowym piekarniku – lepiej więc oddać ją w ręce specjalistów. Ale nie znaczy to, że nie można się nią cieszyć w domowych pieleszach. Z tego założenia wyszli organizatorzy Pizza Week: Wolt i Restaurant Club, którzy zachęcają, by w zimowej aurze zaprosić znajomych i… zamówić pizzę!

Nie będzie zaskoczeniem, że to właśnie pizza jest najczęściej wybieraną kategorią w ramach food delivery w Polsce. Nie ma też bardziej popularnego dania, które jest zamawiane podczas spotkań towarzyskich czy domówek. Dlatego, bardzo cieszymy się z tego, że możemy współorganizować Pizza Week i umożliwić naszym użytkownikom wypróbowanie zupełnie nowych smaków i urozmaicenie zimowych spotkań w gronie najbliższych — mówi Krzysztof Dłużniewski Head of Marketing Wolt Polska.

Od 24 stycznia do 11 lutego mieszkańcy sześciu miast: Warszawy, Krakowa, Poznania, Gdańska, Gdyni i Wrocławia będą mogli skorzystać z Pizza Week, specjalnej oferty będącej efektem współpracy WOLT i Restaurant Club. Ponad 80 świetnych pizzerii przygotowało specjalne festiwalowe menu z dostawą do domu.

Coś dla siebie znajdą zarówno miłośnicy bardziej tradycyjnych połączeń, jak i poszukiwacze nowych smaków. Podczas Pizza Week można będzie więc zamówić pizze skomponowane m.in. z truflą, piklowanymi burakami, porchettą, czy szałwiową ricottą – wymienia pomysły biorących udział w Pizza Week restauracji Marcin Wawrzeń, country manager w RestaurantClub. I dodaje, że zwolennicy klasyki będą mogli cieszyć się ikonicznymi włoskimi dodatkami. Są to m.in. pomidory San Marzano, wspaniałe włoskie sery, takie jak Mozzarella Fior di Latte, Provolone, Taleggio czy Grana Padano, a także wędliny typu salsiccia, salami spianata, prosciutto cotto czy pikantna kalabryjska ‘Nduja. Pełna festiwalowa oferta znajduje się na https://festival.restaurantclub.pl/pizzaweek

Dwie festiwalowe pizze można zamówić za 69 zł (plus koszt dostawy). Smak festiwalowej pizzy wzbogacą prezenty od Coca-Cola i Develey: Coca-Cola Zero Cukru lub Coca-Cola Original Taste oraz sos TABASCO® Sauce. Nie warto czekać z zamówieniem, bo liczba prezentów jest ograniczona. Prawdziwą gratką dla wielbicieli pizzy będzie przygotowany przez Wolt kod WOLTWEEK, dzięki któremu nowi użytkownicy Wolt zamówią pizze o 20 zł taniej. Kod działa na dwa pierwsze zamówienia w aplikacji Wolt.

W Polsce Wolt działa w 14 miastach. Niebiescy kurierzy są także obecni na ulicach ponad 130 miast w 23 krajach Europy i Azji. Dostawy Wolt realizowane są za pośrednictwem rowerów, skuterów i samochodów. Aplikacja Wolt dostępna jest na Google Play i App Store.

RestaurantClub.pl powstał z inicjatywy organizatorów największych festiwali restauracyjnych w Polsce i Europie (m.in. Restaurant Week, Fine Dining Week czy Gin Week). Na RestaurantClub.pl można odkrywać i rezerwować stoliki w najlepszych polskich restauracjach, a także dokonać wcześniejszej rezerwacji na zbliżający się Restaurant Week (13 marca-24 kwietnia 2024 r.), który odbędzie się pod hasłem #FoodNewsGoodNews.

 

Lista restauracji uczestniczących w Festiwalu w Trójmieście:

Bergamo, Forno Rosa Pizza, Forza, Grazie Mille, Bistro Przymorze, Jack’s Pizza, Mea Pulpa, Na Okrągło, Ogniem i Piecem, Oliwa do Ognia – Wrzeszcz, Pizzeria Familia, Republika, Zajezdnia Pizza

Rezerwacje: https://PizzaWeek.pl

Termin Festiwalu: 24 stycznia – 11 lutego 2024 r.

 

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj