– O tej porze roku w pomidorach, sałacie, świeżych ogórkach itp. jest sama chemia. To samo dotyczy importowanych bananów, kiwi, awokado i innych egzotycznych owoców. Np. banany są sprowadzane w stanie zielonym i dojrzewają pod wpływem mieszanek gazów. Trzeba sięgać do takich produktów, których otrzymanie jest możliwe w naszym klimacie: brukselka, marchew, seler, por, jabłka. Smacznego i pozdrawiam! – pisze (i przestrzega) Dorota.
– Śniadanie to zielony koktajl, czyli jarmuż, banan, jabłko, kiwi, sezam i chia, a potem komosa ryżowa z goją – zawstydza nas Bożena.
– Wszyscy takie zdrowe jedzenie, u mnie trochę gorzej. Mocna kawa i z 2 papieroski:) – pisze słuchacz. A my pocieszamy: co prawda zdrowe to nie jest, ale podobno tak śniadali najwięksi artyści!