Już teraz spotkaliśmy się z Patrycją Cybulską, dyrektor marketingu restauracji „Zielona Brama” i Tomaszem Szydzikowskim, szefem kuchni i gastronomii. Restauracja „Zielona Brama” wygrała kulinarny konkurs o Bursztynowy Laur Marszałka Województwa Pomorskiego „Pomorskie Smaki”. Pierwsze miejsce zapewniła jej szmurowana gęś.
– Mamy hotel, wspaniałą restaurację, wyciąg narciarski, własną winiarnię. Dzieje się, u nas nie można się nudzić – zachęca pani Patrycja.
– Muszę się pochwalić, wygraliśmy w tym roku konkurs na najlepszą regionalną potrawę. To gęś szmurowana. Króluje w mojej kuchni. Specjalizuję się w tym mięsie od lat. To szczera kuchnia w pięknym miejscu. Zauroczyłem się Kasuzbami, jestem z Sopotu, całe życie przepracowałem właśnie tam. Kilka lat temu postanowiłem się jednak tu przenieść. To tylko 40 minut z Trójmiasta. To nie jest odległość, która blokuje – mówi pan Tomasz.