Słupsk



Słupsk

Gotu-jemy w Słupsku: pomocne przy wzmacnianiu odporności kiszonki

Są smaczne, kolorowe, ale przede wszystkim zdrowe. Kiszonki o tej porze roku mogą z powodzeniem zastępować świeże warzywa, których w ogródkach jeszcze nie zdążyliśmy wyhodować. O kulisach i wskazówkach dotyczących tradycyjnego w naszej kuchni procesu, jakim jest kiszenie, opowiadał Marcin Kisielewski w rozmowie z Kingą Siwiec w audycji „Gotu-jemy w Słupsku”.

Słupsk

Ciąg dalszy sporu o odchowalnię kur w gminie Kobylnica. Porozumienia jeszcze nie ma

Nie ma porozumienia pomiędzy mieszkańcami Lulemina i Kuleszewa, gminą Kobylnica a firmą Adkonis w sprawie budowy odchowalni zamiast pięciu kurników na ponad pół miliona sztuk drobiu. W tym tygodniu odbyło się spotkanie w urzędzie gminy, ale przedstawiony projekt porozumienia zdaniem mieszkańców nie zabezpieczał ich interesów.

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj