Słupska Jadłodzielnia kolejny raz namawia do dzielenia się jedzeniem z potrzebującymi. Produkty spożywcze można zostawiać w dużej lodówce lub na półkach. Przynosić można wszystko z wyjątkiem świeżych jaj, świeżego mięsa i alkoholu.
– Zadbajmy o tych, którzy mają mniej i dzielmy się – mówi Monika Zenik-Krupień, kierownik Centrum Integracji Społecznej. – Ciągle więcej jest tych, którzy się częstują, niż tych dzielących się. Namawiam także teraz, przed świętami: przynieście coś do naszej lodówki. Niech potrzebujący spędzą Boże Narodzenie z czymkolwiek na stole. Najczęściej nasza lodówka jest pusta. Z pewnością przygotujecie więcej produktów, niż wam potrzeba. A tutaj wszystko, co przyniesiecie, nie zmarnuje się – dodaje.
Słupska Jadłodzielnia czynna jest 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Mieści się przy ul. Jaracza 9 w Słupsku.
Joanna Merecka-Łotysz/ol