Gastronomia w nierównej walce z pandemią. „Musimy przetrwać” [GOTUJ SIĘ NA WEEKEND]

Dowozy, vouchery, weki z dostawą do domu, warsztaty kulinarne online, delikatesy w sieci, zestawy do przygotowania we własnej kuchni – gastronomia radzi sobie, jak może, by przetrwać. Minął już miesiąc izolacji i zamknięcia restauracji z powodu pandemii koronawirusa.


Nasza dziennikarka Ewelina Potocka postanowiła sprawdzić, jak radzą sobie restauratorzy zmuszeni do całkowitej zmiany planów biznesowych. Wszyscy ponoszą straty, lokale zostają zamknięte, ale jakoś działać muszą, by przetrwać. Pytanie: jak?

Odpowiedź w audycji Gotuj się na weekend. Gośćmi Eweliny Potockiej są: Filip Bierla – Honolulu, Krzysztof Dembek – Olivia Star Top, Marcin Kusyk – Mora Bistro, Agata Piwko – Klatka B, Maciej Piwko – Finebite i Anna Wylężek – Muszla.

 

Więcej na ten temat można posłuchać w audycji Eweliny Potockiej:


 

(Fot. pexels)

 

Ewelina Potocka/ako

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj