„Szukam ludzi, którzy rozumieją i doceniają tę pasję” Michał Shadowland Majchrowicz – robi naczynia dla szefów kuchni

shadowland2

Gdyby restauracje były otwarte, z jego naczyń moglibyście zjeść w trójmiejskich lokalach: Tygle Bistro&Wine, Niesztuka, Correze, Luis Mexicantina i pubie Flisak’76. Ceramik Michał Shadowland Majchrowicz słynie z tego, że tworzy zastawy na potrzeby konkretnych dań i wizji ich podania przez szefów kuchni. 

Jak Michał radzi sobie w czasie pandemii? Ceramicy nie mają lekko. On jednak nie załamuje rąk, rozgląda się za nowymi rynkami. – Budowlanka ma się dobrze, to czemu nie zacząć robić kafli – mówi ceramik i liczy na to, że jego energia, pracowitość i już zdobyta marka pozwolą na przetrwanie z zawodzie. Michał tworzy obecni na indywidualne zamówieni i żyje z prowadzenia warsztatów ceramiki. 

Włodzimierz Raszkiewicz/Fot.Rafał Mroziński dla Gdańska Galeria Miejska
Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj