Jola Słoma i Mirek Trymbulak dali się poznać przede wszystkim jako projektanci mody, ale zawsze ich ciągnęło do kreatywnego gotowania. Zaczęli od zmiany swojej diety, zostali najpierw wegetarianami, potem weganami a w końcu żyją bezglutenowo.
Do twórczego spełnienia jako projektanci wystarcza im obecnie stworzenie jednej kolekcji rocznie. Śmieją się, że gotowanie jest na co dzień. Ich aktywność kulinarna przybierała różne formy. Najpierw była knajpka w garażu. Potem napisali trzy książki kucharskie. Następnie nagrali 12 serii kulinarnego programu dla KUCHNIA TV. Teraz mają swój kanał kulinarny w internecie i organizują warsztaty w swoim designerskim Atelier Smaku. Na jednym z warsztatów nagraliśmy audycję „Kawałek Świata i Herbata”. Nasz dziennikarz gotował na nich zupę minestrone.
Posłuchaj audycji z Atelier Smaku
Chcesz zobaczyć jak w Atelier Smaku gotują zupę minestrone Jola Słoma i Mirek Trymbulak kliknij tutaj.
Poniżej zdjęcia z warsztatów.