Sery domowe są lepsze od przemysłowych, to może nauka w domu jest lepsza od szkolnej

Klara i Rafał mieszkają w Gdańsku, ale najważniejsze miejsce dla nich to gospodarstwo KUKÓWKA. Tam przenoszą się na lato. Klara prowadzi warsztaty serowarskie, Rafał zajmuje obejściem i pomaga przy produkcji serów. To miała być historia pierwszej w Polsce szkoły serowarstwa domowego z programem opracowanym przez Klarę. w czasie rozmowy okazało się jednak, że dzieci Klary i Rafała potrafiły przez rok, dwa, trzy nie chodzić do szkoły. Jak to możliwe? Rodzice sześciorga dzieci uważają, że nauczanie domowe jest lepsze od szkolnego. Rozmowę, przy stole pełnym przepysznych domowych serów, rozpoczynamy od najstarszej córki Marysi, która opowiada jak fajnie jest nie chodzić do szkoły.

– W czasie epidemii wszyscy pieką chleby, produkcja domowego sera nie jest trudna. Polecam żeby spróbować – mówi Klara i zaprasza na warsztaty. Kukówka ma swoją stronę internetową. Tam znajdziesz wszystkie informacje o wydarzeniach.  

STRONA KUKÓWKI >>> KLIKNIJ TUTAJ

Włodzimierz Raszkiewicz
Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj