Kultura



0drew1
Kultura

Przewodnik kulinarny RG: Wygląda niepozornie, ale tutaj zjecie najlepszą rybę na Kaszubach. A może we wszechświecie

Kilka lat temu, podczas pierwszej radiowej Pętli Żuławskiej napomknąłem naszemu kapitanowi Arkowi Chomickiemu, że chyba znalazłem miejsce, gdzie serwują najlepszą rybę na świecie. Gdy zapytał gdzie, odpowiedziałem, że w Olpuchu. „A, tak” – westchnął kapitan. „Jarek wie, jak dobrze zrobić rybę” – dodał. To święte słowa.

Chcesz jeść owoce i warzywa bez chemii, ale mieszkasz w bloku? To poradnik, jak zostać „miejskim ekorolnikiem”

Jedz zdrowo, jedz eko – słyszymy wokół. Moda na zdrową żywność jest wszędzie, coraz większy nacisk kładzie się na uprawy, w których używa się tylko ekologicznych nawozów. Co jednak zrobić, kiedy mieszkamy w mieście i nie mamy pola ani czasu na uprawę? Zapytaliśmy Marcina Piotrowskiego – kucharza, który na rzecz mieszkania na wsi i założenia gospodarstwa ekologicznego zrezygnował z życia w mieście.

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj