Gołąbki z ryby? Proszę bardzo

Wpadł do nas właściciel słynnej restauracji Syrenka, Adam Wasylew. – Prowadzę restaurację od kilkunastu lat, a carving to moja dodatkowa pasja, bardzo wycisza. To stara sztuka pochodząca z Tajlandii. To jest wycinanie w owocach i warzywach, od waz, misek, po ptaki i kwiaty. Świetna forma relaksu, a goście są zadowoleni. – Ciężko pracujemy, dbamy o jakość tych dań, o świeżość, pobliski porty bardzo nam pomaga. Program Magdy

IMG 4413
Autopilot_archiwum

Nadmorski paraliż, kłopotliwa zmiana koła w Gdyni i uszkodzony tramwaj w Gdańsku

Nad morzem standardowy paraliż dróg od helu do Karwi, a także od Władysławowa, przez Puck, Redę i Rumię aż do Gdyni. Utrudnienia mniejsze są w kierunku Trójmiasta, za to fatalnie wygląda to w kierunku morza. Nasz słuchacz zadzwonił też z informacją, że korek od strony Klifu w kierunku Gdyni spowodowany jest awarią auta. Kierowca stoi na skrzyżowaniu ul. Wielkopolskiej i Zwycięstwa i wygląda, jak określił to nasz słuchacz, dość zabawnie, bujając kołem, którego nie może założyć.

jacekcegla
Relacje_archiwum

„Każdy, kto odwiedzi nasze miasto, wraca tutaj ponownie”

Prowadzący rozmawiają teraz z Jackiem Cegłą, naczelnikiem wydziału promocji Ustki. – Mówią na mnie „Złotousta Cegła”, ale traktuję to jako komplement, bo o Ustce mogę mówić godzinami. Stawiamy mocno na jakość i dbamy o tak zwaną przestrzeń publiczną. Chlubą naszego miasta jest to, że poznikały namioty, stragany. Chcemy, żeby ludzie podziwiali naszą architekturę, zabudowę. W miejsce starych chat stawiamy nowe budynki.  Mniej oczywiste

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj