W najbliższy piątek i sobotę, 2-3 października, Centrum Handlowe Osowa organizuje jarmark rzemieślniczy, na którym będzie można skosztować i kupić wyroby domowej produkcji od okolicznych dostawców z Żuław.
Na jarmarku nie zabraknie m.in. miodu z tegorocznych zbiorów, który jest prawdziwą bombą witaminową wspierającą nasze włosy i skórę w jesienno-zimowych miesiącach. Będzie też można nabyć kiszonki, które dbają o florę jelitową, żołądek i odporność, ale mają także wiele właściwości prozdrowotnych.
Skoro mamy jesień, to muszą pojawić się również dynie. To uniwersalne warzywo można przygotować na wiele sposobów. Z miąższu robi się zupę, sernik, frytki, muffiny, placki czy kotlety. Pestki natomiast będą idealnym dodatkiem do sałatki lub ciasta. Godne odnotowania są właściwości prozdrowotne dyni: zawiera beta-karoten, dużo potasu oraz ważny kwas foliowy, natomiast pestki są bogate w cynk i lecytyny.
W CH Osowa swoje towary wystawią też producenci wyrobów mięsnych, pierogów, a także wypieków i słodyczy.
am