Mama i córka stawiają na wege. Spotkanie z blogerkami z Wegetariańskiej Kuchni [GOTUJ SIĘ NA WEEKEND]

– Pomysł na to, by przejść na dietę wegetariańską, do domu przyniosła moja córka. Na początku ciężko było mi się z tym pogodzić, a z czasem wszyscy domownicy zrezygnowali z mięsa – opowiada Renata Bonisławska. Od kilku lat razem z córką Natalią Bąk prowadzi bloga kulinarnego Wegetariańska Kuchnia.

– Wszystko zaczęło się 12 lat temu. Wtedy jeszcze wegetarianizm nie był tak popularny i dostępność produktów, stosowanych w tym stylu odżywiania, była znikoma. Początki nie były łatwe, ale cieszę się, że teraz jest to taki popularny trend – opowiada Natalia Bąk.

Mama Natalii, pani Renata, z wykształcenia jest technologiem żywienia i dietetykiem. – Jako dietetyk nie mogłam pogodzić się z tym, że dieta mojej córki nie jest zbilansowana. I to w okresie kiedy jest jej to najbardziej potrzebne. W ten sposób zaczęłam więcej czytać o diecie bez mięsa. W naszym domu zaczęły pojawiać się kompletnie nowe dania. Wtedy córka powiedziała: „Skoro robisz takie fajne dania, które pięknie wyglądają i są zbilansowane, to załóżmy bloga” – wspomina Renata Bonisławska.

Renata i Natalia prowadzą bloga Wegetariańska Kuchnia, gdzie publikują przepisy na dania bezmięsne.

Cała rozmowa Eweliny Potockiej z autorkami Wegetariańskiej Kuchni w audycji „Gotuj Się Na Weekend”:

 

 

ep/mk

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj