Ma w domu dwieście kilogramów dyni i robi lody z kiszonej kapusty. Jacek Majcherek o jesieni w kuchni [GOTUJ SIĘ NA WEEKEND]

Jesień to znakomity czas dla wszystkich, którzy pasjonują się kulinariami. Bogactwo dóbr sprawia, że nie można oderwać się od gotowania. Gość audycji „Gotuj się na Weekend”, szef Jacek Majcherek, podkreśla, że jesienią rzadko wychodzi z kuchni.


– Żona się dziwi i śmieje zarazem, bo do domu przywiozłem ostatnio 200 kg dyni. Ja dynię kocham, uwielbiam i przerabiam ją na wszystkie możliwe sposoby – opowiada Jacek Majcherek. – Jesień w kuchni to czas wzmożonej pracy. Jest tyle wspaniałych warzyw do przerobienia, tyle mięs do upieczenia. Nic, tylko gotować – dodaje.

W rozmowie z Eweliną Potocką szef Jacek Majcherek opowiedział również, jak wykonać lody z kiszonej kapusty i co robi pierze z polskich gęsi w kosmosie.

Cały wywiad do wysłuchania poniżej:

 

 

Ewelina Potocka/am

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj