Audycja „Gotuj się na Weekend” pozostaje w walentynkowym nastroju. W końcu przed nami „powalentynkowy” weekend pełen miłości. I dobrego jedzenia! Ewelina Potocka zawitała dzisiaj do gdańskiej restauracji Fellini, gdzie unosi się włoska atmosfera miłości…
Audycja kulinarna była dziś prowadzona z restauracji Fellini – piątek, 16 lutego potraktowaliśmy jako kontynuację święta zakochanych.
– Walentynki świętują nie tylko młodzi, to zdecydowanie święto dla każdego. Wciąż świętujemy miłość – podkreślał Tomasz Jerzmanowski, kelner zatrudniony we wspomnianej restauracji.
– Atmosfera kolacji zaręczynowej należy się całej sali gości. Zwykle w tym momencie ludziom towarzyszą niezwykłe emocję. Dobre jedzenie jest bardzo ważne, a włoska kuchnia jest najlepsza na tą okazję – stwierdził z kolei kucharz Tomasz Olejniczak.
– Musimy przygotować coś dobrego, liczy się, bez wątpienia, gest oraz spędzony ze sobą czas, ale dobre jedzenie też jest ważne; uczyni święto przyjemniejszym i niezapomnianym. Na przykład dobrym wyborem na początek byłaby talerz włoskich serów, wędlin, marynowanych oliwek, dobrej jakości oliwy na początek, jako drugie danie spaghetti z krewetkami, a jako deser tiramisu – polecał.
Przepis na to ostatnie danie pan Tomasz podał w audycji.
vz