Włoska miłość wyraża się również w jedzeniu. Powalentynkowa audycja „Gotuj się na Weekend”

(Fot. Restauracja Fellini)

Audycja „Gotuj się na Weekend” pozostaje w walentynkowym nastroju. W końcu przed nami „powalentynkowy” weekend pełen miłości. I dobrego jedzenia! Ewelina Potocka zawitała dzisiaj do gdańskiej restauracji Fellini, gdzie unosi się włoska atmosfera miłości…

Audycja kulinarna była dziś prowadzona z restauracji Fellini – piątek, 16 lutego potraktowaliśmy jako kontynuację święta zakochanych.

– Walentynki świętują nie tylko młodzi, to zdecydowanie święto dla każdego. Wciąż świętujemy miłość – podkreślał Tomasz Jerzmanowski, kelner zatrudniony we wspomnianej restauracji.

– Atmosfera kolacji zaręczynowej należy się całej sali gości. Zwykle w tym momencie ludziom towarzyszą niezwykłe emocję. Dobre jedzenie jest bardzo ważne, a włoska kuchnia jest najlepsza na tą okazję – stwierdził z kolei kucharz Tomasz Olejniczak.

– Musimy przygotować coś dobrego, liczy się, bez wątpienia, gest oraz spędzony ze sobą czas, ale dobre jedzenie też jest ważne; uczyni święto przyjemniejszym i niezapomnianym. Na przykład dobrym wyborem na początek byłaby talerz włoskich serów, wędlin, marynowanych oliwek, dobrej jakości oliwy na początek, jako drugie danie spaghetti z krewetkami, a jako deser tiramisu – polecał.

Przepis na to ostatnie danie pan Tomasz podał w audycji.

vz

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj