Stoły pełne naturalnych wędlin. Wybraliśmy się na przedwielkanocną degustację mięsnych specjałów

(Fot. Facebook/Winne Grono)

Tym razem w audycji „Gotuj się na weekend” wzięliśmy udział w degustacji mięsnych specjałów. Ewelina Potocka odwiedziła restaurację Winne Grono, gdzie odbyło się spotkanie „przedwielkanocne” promujące nasze rasy rodzime. Na stołach mięsiwa i wędliny: zrazy nie wołowe, a z karkówki wieprzowej złotnickiej pstrej w sosie grzybowym, szynki, kiełbasy, żurek. Wszystko naturalne, z krótkich łańcuchów dostaw.

O smakołykach i warsztatach „Stół Wielkanocnych Smaków”, promujących nasze rasy rodzime, opowiedział nam Arkadiusz Onasch.

Posłuchaj audycji:

ua

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj