Duet gastronomiczny z Trójmiasta będzie reprezentował polską kuchnię na wystawie w Japonii

Mateusz Trzeciak, Ewelina Potocka i Paweł Wątor (fot. Pola Malańska)

184 dni – tyle trwać będzie tegoroczna światowa wystawa Expo w japońskim mieście Osaka. Polska będzie prezentować się w specjalnym pawilonie. Znajdzie się tam miejsce dla restauracji serwującej polskie przysmaki. Za jej obsługę odpowiadać będzie trójmiejski duet gastronomiczny: Paweł Wątor i Mateusz Trzeciak z restauracji Eliksir. Ich oferta zwyciężyła w ogólnopolskim konkursie organizowanym przez Polską Agencję Inwestycji i Handlu.

Panowie w sobotę wylatują do Japonii. Jak wygląda organizacja takiej restauracji na drugim końcu świata? Co będzie w niej serwowane? Z jakimi trudnościami muszą się mierzyć? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w audycji „Gotuj się na weekend”.

Posłuchaj:

Ewelina Potocka/mk

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj