Audycje



Oferta dla melomanów w Trójmieście

Trójmiejskie festiwale poświęcone muzyce klasycznej i koncerty w Filharmonii Bałtyckiej – między innymi na ten temat rozmawiali uczestnicy Debaty o Kulturze w Radiu Gdańsk. Mówili także o promocji muzyki klasycznej, sprzedaży biletów i edukacji muzycznej.

Smak dawnego chleba

Jak kilkadziesiąt lat temu smakował chleb? To pytanie zadał sobie piekarz z Kartuz. Sam pamiętał, że smak dawnych bochenków ma niewiele wspólnego z tym, co można poczuć po zakupie chleba w markecie. Zebrał więc od starszych gospodyń przepisy i zaczął sam wypiekać chleb według dawnych przepisów. Rezultat? Dziennie sprzedaje kilkaset sztuk.

Stacja Morska w Helu - Krzysztof Skóra
Magazyn Ekologiczny

Wsparcie dla przyrody Zatoki Gdańskiej

Stacja Morska Uniwersytetu Gdańskiego w Helu rozpoczyna nowy projekt związany z ochroną siedlisk ryb. W jego ramach mają powstać ekologiczne patrole informujące o działaniach zagrażających tarliskom i miejscom rozwoju narybku. Będą też prowadzone zajęcia edukacyjne i informacyjne propagujące zrównoważone wykorzystywanie zasobów morza i naturalność krajobrazu przyrodniczo-kulturowego.

Podsumowanie wyborów samorządowych i nowe koalicje na Pomorzu

Powyborcze sojusze, frekwencja, popularność ogólnopolskich partii w wyborach samorządowych i kandydatów znanych w swoim środowisku – między innymi o tym rozmawiali goście „Śniadania w Radiu Gdańsk”. Gośćmi gospodarza programu Wojciecha Sulecińskiego byli pomorscy działacze czterech partii: Platformy Obywatelskiej, Prawa i Sprawiedliwości, Sojuszu Lewicy Demokratycznej i Polskiego Stronnictwa Ludowego.

Kuchnia tak, ale w jakim stylu?

Audycja dotycząca projektowania kuchni i o tym, co zrobić, aby gotowanie było jeszcze przyjemniejsze. O stylach i klimacie tego pomieszczenia opowiada Aleksandra Szewczyk, dekoratorka IKEA.

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj