Duch włoskiej kuchni wciąż żyje w Malborku, czyli uczymy się domowej sztuki wyrabiania makaronu

Makaronowe warsztaty w Muzeum Miasta Malborka (fot. Radio Gdańsk/Mateusz Czerwiński)

Gdyby Polska i Włochy miały spotkać się przy jednym stole, to pewnie znalazłoby się na nim coś mącznego – może pierogi, może ravioli, a może po prostu makaron. Łączy nas więcej, niż się wydaje: historia, sztuka, a nawet smak dobrej kuchni, która nie znosi pośpiechu.

Mieszkańcy Malborka wzięli udział w warsztatach (fot. Radio Gdańsk/Mateusz Czerwiński)

I właśnie tej powolnej, domowej sztuki wyrabiania makaronu uczyli się ostatnio mieszkańcy Malborka.

Mateusz Czerwiński rozmawia z Karoliną Wiejak (fot. Radio Gdańsk)

W Muzeum Miasta Malborka był także Mateusz Czerwiński, który rozmawiał z Karoliną Wiejak, organizatorką makaronowych warsztatów i szefową kuchni.

Posłuchaj audycji:

am

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj