Hiszpania na talerzu, czyli proste przepisy na tapasy od szefa kuchni [GOTUJ SIĘ NA WEEKEND]

Marzymy o podróżach, o słońcu, o pysznym jedzeniu. To wszystko kojarzy nam się z Hiszpanią. Ponieważ w pandemii nie ma mowy o podróżowaniu, my pokażemy, jak wykonać proste hiszpańskie tapasy samodzielnie w domu.


Gościem audycji kulinarnej „Gotuj Się Na Weekend” był Maciej Badźmierowski, szef restauracji Hora de Espana. – Przygotowałem dwa proste przepisy. Spokojnie można je wykonać w domu. Są łatwe i nie potrzeba do nich skomplikowanych składników – opowiada Badźmierowski.

W audycji znajdziemy przepisy na smażone mleko, czyli leche frita, oraz na krokiety z szynką, czyli croquetas de jamón. Jak je wykonać?

Posłuchaj audycji „Gotuj Się Na Weekend” Eweliny Potockiej:

 

Ewelina Potocka/am

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj