Ceny nie są wyższe niż przed rokiem, wynika z raportu reporterów Radia Gdańsk z pomorskich targowisk. Włoszczyzna kosztuje około 2,5 złotych za pęczek, jaja wiejskie od 40 do 70 groszy, a rarytasem wśród ryb jest nasz rodzimy sandacz 40 złotych za kilogram.
Targowisko na gdańskim Przymorzu
Rodzynki – w zależności od rodzaju 16-25 zł/kg
włoszczyzna – 2-2,8 zł za pęczek marchwi, pietruszki, selera i pora
pomidory – 9,8 zł/kg
pieczarki – 8 zł/kg
jaja – od 40 gr za ściółkowe do 70 gr z wolnego wybiegu
dorsz – w całości 14-16 zł, filet 28-31 zł, wędzony 26 zł/kg
makowiec – 15 zł/kg
kapusta kiszona – 12 zł za 3 kg
mandarynki – 4,8 zł/kg
Gdynia- Hala Targowa
filet z dorsza – od 24 do 30 złotych
kapusta – wiaderko 3 kg – 18 złotych
główka kapusty czerwonej – 4 złote
jajko – od 0.40 do 0.68 gr
włoszczyzna – 2.50 zł
banany – 5.90 zł
winogrona – 7.00 – 11.90 zł
mandarynki – 6.90 – 7.50zł
pomarańcze – 4.50 zł
morele suszone – od 23 do 30 zł za kg
orzechy włoskie – 45 zł za kg
jabłka – 2.80 zł za kg
makowiec – od 17 do 24 zł za kg
Kościerzyna – Targowisko Miejskie
świerk – 30 zł/m
jodła syberyjska – 90 zł/m
dorsz – od 25 złotych kg
karp- od 18 złotych/kg
pstrąg – od 16 zł/kg
paleta 20 jaj – około 30 złotych
makowiec w cukierniach – od 20 zł/kg