Pod hasłem „Wpływ innowacji na rozwój Towaroznawstwa XXI wieku” odbędzie się trzecia edycja konferencji z cyklu Studenckie Dni Jakości. Tematy tegorocznych spotkań w Gdyni to m.in. innowacje i ich wpływ na współczesne towaroznawstwo, zasady zarządzania marką oraz kształtowanie jakości żywności.
Studenckie Dni Jakości to dwudniowa konferencja dla studentów. Celem projektu jest poszerzenie wiedzy, wymiana doświadczeń i nawiązanie międzyuczelnianej współpracy.
Dni Jakości to wyjątkowa inicjatywa, ponieważ wykłady przygotowują sami studenci. Prowadzących wybrano w drodze rekrutacji, która trwała od ubiegłego roku. Studenci wysyłali prezentacje multimedialne i prace pisemne pod podany adres mailowy. Tematy referatów, które zostały wybrane i będą zaprezentowane podczas konferencji znajdują się poniżej.
Patronat honorowy nad imprezą objął Jego Magnificencja Rektor Akademii Morskiej w Gdyni prof. zw. dr. hab. Piotr Jędrzejowicz oraz Dziekan Wydziału Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa prof. dr hab. inż. Piotr Przybyłowski. – Mam nadzieję, że trzecia Konferencja Studenckie Dni Jakości przyniesie wiele satysfakcji, umożliwi wymianę myśli i skłoni do dalszego działania na rzecz doskonalenia jakości towarów i usług, mówi Piotr Przybyłowski.
– Spotkanie studentów – towaroznawców z całej Polski będzie okazją do umocnienia współpracy naukowej między różnymi uczelniami, jak i do nawiązania osobistych przyjaźni, dodaje Piotr Przybyłowski.
Studenckie Dni Jakości 2014 odbędą się w dniach 27-28 lutego na Wydziale Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa Akademii Morskiej w Gdyni. Organizatorem jest Naukowe Koło Towaroznawstwa „Cargo”.
• Innowacje technologie wykorzystywane w podmiotach rynkowych
• Współczesne towaroznawstwo w praktyce
• Towaroznawcze aspekty zarządzania produktem i marką
• Znaczenie społecznej odpowiedzialności biznesu w innowacyjnym przedsiębiorstwie
• Bezpieczeństwo i kształtowanie jakości żywności
• Ekologiczne aspekty w towaroznawstwie
• Metody i techniki doskonalenia jakości w towaroznawstwie
• Znormalizowane i zintegrowane systemy zarządzania w organizacjach
• Społeczne i ekonomiczne aspekty zarządzania w organizacjach