Po raz drugi nie udało się wyłonić dzierżawcy działki przy ulicy Francesco Nullo w Słupsku. W tym miejscu miałby stanąć lokal gastronomiczny.
Wczoraj minął termin składania ofert na dzierżawę działki nad Słupią przy ulicy Francesco Nullo. W tym miejscu miałby stanąć lokal gastronomiczny, wybudowany przez prywatnego przedsiębiorcę. Taki plan mają władze Słupska, ale być może będą musiały go zmienić, bo już po raz drugi nie udało się znaleźć chętnych. Plan miasta zakłada, że działka zostanie wydzierżawiona na 30 lat za minimum 1000 złotych miesięcznie, ale budowa lokalu według koncepcji architektonicznej ratusza musi zostać sfinansowana przez dzierżawcę. W budynku ma się także znajdować toaleta dostępna na każdego.
Przebudowa bulwarów nad Słupią to jedna z większych obecnie prowadzonych miejskich inwestycji, której koszt to ponad 30 milionów złotych. W ramach projektu kompleksowo przebudowywany jest dwukilometrowy odcinek nad rzeką, także z przyległymi ulicami.
Kinga Siwiec/kan