Słupska Jadłodzielnia kolejny raz namawia do dzielenia się jedzeniem z potrzebującymi. Produkty spożywcze można zostawiać w dużej lodówce lub na półkach. Przynosić można wszystko z wyjątkiem świeżych jaj, świeżego mięsa i alkoholu.
– Potrzeby są duże. Niestety więcej jest częstujących się, niż dzielących – mówi Monika Zenik – Krupień kierownik Centrum Integracji Społecznej. – Zwłaszcza przed świętami ta idea, dzielenia się, zyskuje szersze znaczenie. W tym roku do naszych stałych odbiorców dołączyli także uchodźcy z Ukrainy.
Przywożąc żywność do słupskiej Jadłodzielni musimy pamiętać o terminie jej przydatności do spożycia. Punkt dzielenia się żywnością czynny jest 24 godziny, 7 dni w tygodniu. Mieści się przy ul. Jaracza 9 w Słupsku.
Joanna Merecka-Łotysz/kan