300 osób weźmie udział w charytatywnym wielkanocnym śniadaniu w Słupsku. W tym roku, po dwóch latach przerwy, powraca w tradycyjnej, stacjonarnej formie. Na stołach w Młynie Słupskim będzie żurek, biała kiełbasa, sałatki jarzynowe, pasztety, bigos, ciast a i tradycyjne jajka
– W tym roku oprócz osób samotnych i bezdomnych czekamy także na uchodźców z Ukrainy – mówi Beata Sawicka współorganizatorka wydarzenia. Przez ostatnie dwa lata spotkania nie odbywały się z powodu pandemii. Dla potrzebujących przygotowywano jednak wielkanocne paczki z darami. Tym razem śniadanie powróci w tradycyjnej formie.
Świąteczne śniadanie odbędzie się w niedzielę, 17 kwietnia, w „Słupskim Młynie” przy ulicy Młyńskiej 5, od godz. 10.00 – do 12.00. Organizowane jest dzięki współpracy Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie, Banku Żywności w Słupsku, Caritas Diecezji Koszalińsko – Kołobrzeskiej, Darczyńców i restauracji Słupski Młyn.
Joanna Merecka-Łotysz