Najlepsi szefowie kuchni z Pomorza ponownie z wielką, charytatywną kolacją [GOTUJ SIĘ NA WEEKEND]

Kolacja Szefów Kuchni na gdańskim Stadionie Energa to coroczna, charytatywna akcja, która zrzesza najlepszych szefów kuchni z Pomorza. W tym roku pieniądze zbierane będą, by wesprzeć Kampanię Społeczną Odważni Wygrywają – profilaktyka raka jądra. Kolacja odbędzie się 16 listopada na Stadionie Energa. Siedmiodaniowe menu na oczach gości przygotują: Philippe Abraham, Rafał Wałęsa, Jacek Koprowski, Marcin Popielarz, Damian Mazurowski, Paweł Wątor, Przemek Woźny, Paweł Stawicki, Tomasz Koprowski Chef Grand, Slawomir Hahn oraz zaproszeni goście: Sylwester Lis – szef kuchni w Góralska Tradycja oraz Patryk Szczepański – trójmiejski cukiernik, właściciel firmy szkoleniowo-doradczej Pure Sugar.

– To nasze wielkie święto – mówi Philippe Abraham, pomysłodawca Kolacji Szefów Kuchni i właściciel restauracji Petit Paris. – Ponownie spotykamy się, by gotować w szczytnym celu. Każdy z nas chce zrobić coś dobrego. My gotujemy – mówił.

ODWAŻNE, ZASKAKUJĄCE DANIA

Jakie dania przygotują szefowie? Tego nie chcą jeszcze zdradzać. – Z pewnością będą to jednak dania wyjątkowe, przemyślane, odważne i zaskakujące – opowiada Tomasz Koprowski, szef restauracji Sofitel Grand Sopot.

Jakich pyszności i jakich atrakcji możemy spodziewać się 16 listopada podczas Kolacji Szefów Kuchni? O tym w audycji Gotuj się na weekend Ewelinie Potockiej opowiedzieli Beata Abramowska, Philippe Abraham, Jacek Koprowski i Tomasz Koprowski.

Posłuchaj całej rozmowy:

Ewelina Potocka

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj