W październiku 2023 roku nasz gość – Rafał Koziorzemski, szef kuchni sopockiej restauracji Fisherman – wygrał prestiżowy konkurs Les Chefs en Or, w którym zmierzył się z szefami kuchni najlepszych restauracji z Niemiec, Hiszpanii, Austrii, Szwajcarii, Francji i Rumunii. Jest również laureatem „Hermesa. Kulinarnego Poradnika Restauratora 2023” w kategorii restauracja.
Magda Szpiner zapytała pana Rafała o klucz do sukcesu.
– Podchodząc do stolika tych dwunastu jurorów z Europy, bardzo zależało mi, żeby przedstawić im polskie rzeczy. To było moje największe wyzwanie. Chciałem przedstawić naszą kuchnię w nowym wydaniu, ale pozostawiając tradycję i smak – wyjaśniał jej rozmówca.
Gość audycji „Gotuj się na Weekend” zdradził między innymi, co jest najważniejsze w dobrze przygotowanej wątrobiance.
Posłuchaj całej audycji:
Magda Szpiner/pb