Był cenionym kucharzem, postanowił coś zmienić. Teraz wyrabia wędliny i pieczywo w… Tajlandii

(Fot. Radio Gdańsk: Ewelina Potocka/Pixabay.com)

Adrian Klonowski to sopocianin, który od kilku lat mieszka w Bangkoku. Prowadzi tam własny koncept gastronomiczny. Wyrabia pieczywo i wędliny inspirowane tradycyjnymi przepisami, ale niekoniecznie w 100 proc. polskie. O swojej pasji i sposobie na życie opowiedział na naszej antenie w audycji „Gotuj się na Weekend”. 

Dziesięć lat temu był szefem kuchni innowacyjnej gdańskiej restauracji Metamorfoza. Zdobył mnóstwo gastronomicznych nagród i wyróżnień. W pewnym momencie postanowił jednak zmienić życie, wyjechać, zająć się międzynarodowymi projektami i poszukać szczęścia poza Polską i Europą.

Co takiego wydarzyło się w życiu bardzo popularnego niegdyś młodego kucharza, że podjął tak radykalne kroki w zmianie ścieżki zawodowej i życiowej? Opowiedział  o tym w rozmowie z Eweliną Potocką.

Posłuchaj audycji:

MarWer

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj