„Grillowanie to nie przypalanie kiełbasy, panie redaktorze”. Rozmowa z Arturem Nowickim

(Fot. Włodek Raszkiewicz)

Włodek Raszkiewicz przyznaje się Arturowi Nowickiemu, że specjalnie nie podziela naszej narodowej pasji do grillowania. Artur Nowicki, specjalista od produkcji wszelkich wyrobów domowych, odpowiada: „To ty nie znasz życia”.

Nie ma to jak aromat serwowanych z grilla przysmaków. Tylko do tego trzeba mieć cierpliwość i znać parę myków. Na przykład ten, że kaszankę najpierw przypiekamy na ogniu, a dopiero potem zawijamy ją w papier i folię i dajemy dojść.

Artur Nowicki opowiada o grillowaniu tak, że w końcu naszemu dziennikarzowi zaczyna lecieć ślinka i chętnie wrzuciłby coś na ruszt.

Posłuchaj:

Włodzimierz Raszkiewicz/kł

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj