Czy nadmierne spożywanie cukru sprzyja wystąpieniu raka? Dietetyk odpowiada

Tym razem w „Srebrnym pokoleniu” na miejscu dr Dagmary Wiewiórkowskiej- Garczewskiej dietetyk, fizjoterapeuta i trenerka Maria Fall-Ławryniuk i Anna Ziemiańska – prezes Stowarzyszenia „Amazonki” w Gdańsku. Tematem są oczywiście cukry pod każdą postacią, bo to tłusty czwartek.

Pani Maria Fall-Ławryniuk jest dyplomowanym dietetykiem. Zajmuje się promowaniem zdrowego stylu życia i racjonalnego żywienia. Współpracuje m.in. z gabinetami lekarskimi w Gdańsku. Jest też założycielką i dyrektorem Centrum Zdrowego Odchudzania Sylwetka w Sopocie, które działa na terenie Wojewódzkiego Zespołu Reumatologicznego, wraz z Fundacją Profilaktyki Chorób Cywilizacyjnych Sylwetka Trójmiasta. Ponadto w Akademii Walki z Rakiem prowadzi specjalistyczną poradnię dietetyczną, terapię ruchową, warsztaty żywieniowe i Nordic Walking.

W audycji porozmawiamy o tym, czy nadmierne spożywanie cukru sprzyja wystąpieniu raka. Opinie swoją przedstawi także Anna Ziemiańska, która w 2003 roku zachorowała na nowotwór piersi. Dzięki diecie i zdrowemu stylowi życia pokonała chorobę.

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj