Najlepsi szefowie kuchni ponownie w szczytnym celu. Kolejna edycja „Serca do garów” [POSŁUCHAJ]

Każdego roku spotykają się, by wspólnie gotować w wyjątkowym miejscu, dla niebanalnych gości i w szczytnym celu. Jedenastu trójmiejskich szefów kuchni połączy swoje siły i wspólnie przygotuje kolację na stadionie Energa Gdańsk.

Ich celem jest dzielenie się smakiem i kulinarną pasją, ale przede wszystkim integrowanie szefów kuchni i promowanie trójmiejskiej gastronomii.

 DANIA SPECJALNIE WYBRANE 

– Uwielbiam te spotkania i ten czas. Każdy z nas jest inny. Każdy na co dzień prowadzi swoją restaurację i serwuje innego rodzaju dania. Tego dnia jednak wszystko wygląda inaczej. Pracujemy w parach przygotowując wyjątkowe dania, skomponowane specjalnie z okazji Kolacji Szefów Kuchni – opowiada Philippe Abraham z restauracji Petit Paris, koordynator uczty.

AKCJA CHARYTATYWNA
 
To już trzecia edycja „Serca do garów”. Już 17 listopada na stadionie Energa Gdańsk szefowie serwować będą dania dla 200 gości. To akcja charytatywna, a cały dochód zostanie przeznaczony na szczytny cel.

O Kolacji Szefów Kuchni w programie Gotuj się na weekend. Zaprasza Ewelina Potocka:

 



az

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj