Od lat związany był z morzem. Zmienił swoje życie o 180 stopni i zaczął robić najlepsze krówki na Pomorzu

Były rybak z Ustki robi… słodycze. I to mistrzowskie. Jego Ustecka Krówka zajęła drugie miejsce w plebiscycie słuchaczy Radia Gdańsk na Pomorski Przysmak 2021 roku.

Adam Jakubiak opowiada, że od dziesięcioleci jest związany z morzem, ale w pewnym momencie przyszła myśl o zmianie zajęcia.

– Jak byłem dzieckiem, mój tata robił mi krówki domowej roboty. Ja, metodą prób i błędów, zrobiłem to według własnego przepisu. Tak jest od dziesięciu lat. Nasze cukierki cieszą się dużym powodzeniem. Wielu klientów twierdzi, że mają niepowtarzalny smak i łatwo je rozpoznać wśród innych – tłumaczy.

Współtwórca Usteckiej Krówki był gościem miejskiego program Radia Gdańsk Studio Słupsk 102 FM.

Całej rozmowy można posłuchać tutaj:

 

 

Przemysław Woś/mk

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj