Gotu- jemy w Słupsku: dziś egzotyczna kuchnia z płn. Afryki, przygotowujemy szaszłyki

Fot. Kinga Siwiec

Wrzesień przynosi nam jeszcze ostatnie letnie promienie słońca. Dla osób, które już tęsknią za wakacjami w dalekich krajach mamy propozycję obiadu, który przywoła wspomnienia i odrobinę egzotyki.

Szaszłyki w stylu marokańskim to propozycja dla wszystkich, którzy już marzą o kolejnych dalekich podróżach. Obiad, który idealnie sprawdzi się we wrześniu, kiedy jeszcze możemy spróbować urządzić grilla w ogrodzie. A jeśli pogoda nie dopisze, to równie smacznie przygotujemy to danie w piekarniku. Boczek i karkówka, zamarynowane w orientalnych przyprawach, podane z grillowanymi warzywami i cytrynowym kuskusem przywołują słoneczne wspomnienia.

Zapraszamy do wysłuchania materiału audio, w którym Anna Witkowska dzieli się swoim sposobem na odrobinę egzotyki w kuchni.

Kinga Siwiec / kan

 

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj