Gotu-jemy w Słupsku: bułeczki cynamonowe. Prywatny przepis Katarzyny Stasiuk

(Fot. Pixabay.com)

Drożdżowe bułeczki z cynamonem, a do tego kubek kakao albo mleka. Dla wielu osób takie połączenie to smak dzieciństwa lub po prostu idealny zestaw na podwieczorek albo leniwe weekendowe śniadanie na tarasie. W audycji „Gotu-jemy w Słupsku” Kasia Stasiuk w rozmowie z Kingą Siwiec zdradziła przepis na bułeczki cynamonowe.

Ciasto drożdżowe jest proste i smaczne, ale coraz rzadziej przygotowywane w polskich domach. Skupiamy się na wyszukanych przepisach na specjalne okazje. Tymczasem prostota bardzo często okazuje się strzałem w dziesiątkę, a nasi goście i domownicy doceniają tradycyjne smaki.

Bułeczki z cynamonem należą właśnie do tej nostalgicznej, prostolinijnej kuchni, która najlepiej smakuje w domowym zaciszu lub podczas pikniku na łonie natury. Kasia Stasiuk zdradziła swój przepis na te klasyczne wypieki.

(Fot. Archiwum Katarzyny Stasiuk)

Posłuchaj całej audycji:

Kinga Siwiec/ol

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj