Kolorowa sałatka z owocowym twistem idealnie sprawdzi się podczas letniego grillowania

(fot. Radio Gdańsk/Kinga Siwiec)

Sezon grillowy w pełni. Początek lata sprzyja spotkaniom ze znajomymi przy grillu czy ognisku. Na stołach królują wtedy mięsa, ale nawet najlepsza karkówka, burger czy kiełbasa wyglądają smutno bez odrobiny kolorowych warzyw na talerzu.

Dlatego dziś w audycji „Gotu-jemy w Słupsku” Ewa Antoniak zdradziła nam przepis na jej ulubioną sałatkę do mięs. Jest smaczna, lekka, kolorowa i soczysta, a do tego z owocowym twistem. Pasuje do mięs z grilla, ale także do tych przygotowywanych w piekarniku czy patelni.

(fot. Ewa Antoniak)

Zapraszamy do wysłuchania audycji:

Kinga Siwiec/ar

 

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj