Przywiązuję bardzo dużą wagę do tradycji. Nie wyobrażam sobie świąt Bożego Narodzenia i całego okresu adwentu bez rytuałów, które rodzinnie kultywujemy. To jasełka, roraty, wykonywanie świątecznych ozdób, przygotowywanie określonych potraw, dekorowanie stołu, pieczenie pierniczków – opowiada Zofia Cudny.
Zofia Cudny jest autorką książek i e-booków o gotowaniu, miłośniczką pięknych rzeczy i ludzi. Od 15 lat prowadzi popularnego bloga Make Cooking Easier.
– Blog jest dla mnie niezwykle istotnym aspektem mojej działalności zawodowej. Staram się o niego dbać, dopieszczać. Zdaję sobie sprawę, że jestem już „dinozaurem” w polskim internecie. Tym bardziej więc działalność Make Cooking Easier jest dla mnie cenna – wyjaśnia.
W rozmowie z Eweliną Potocką Zofia Cudny opowiada o swoim nowym wydawnictwie „Paris. Brunch | Travel”, o zawodowych wyzwaniach, o pomocy charytatywnej, o byciu mamą i o tym, dlaczego uwielbia Boże Narodzenie.
Posłuchaj rozmowy:
Ewelina Potocka/puch