W walentynki mówiliśmy o miłości i kulinariach – oczywiście w akompaniamencie ostryg i lava cake

Philippe Abraham, Ewelina Potocka i Wiesława Abraham (fot. Radio Gdańsk/Artur Maszota)

Para w kuchni i w życiu prywatnym. Poznali się w 2002 roku, gdy Philippe Abraham przyjechał do Gdańska, by kierować kuchnią w restauracji w Oliwie. Wiesława również tam pracowała. Ich znajomość szybko nabrała rumieńców i przerodziła się w głębokie uczucie.

Dziś Wiesława i Philippe tworzą zgrane małżeństwo. Mają dwóch synów i apetyt na życie. O miłości i kulinariach opowiedzieli Ewelinie Potockiej w audycji „Gotuj się na weekend”.

(fot. Radio Gdańsk/Artur Maszota)

Posłuchaj:

Odtwarzacz plików dźwiękowych

Ewelina Potocka/aKa

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj