Jola Słoma, Mirek Trymbulak – kreowanie smaku na eko życie

atelier smaku

W kolejnym Magazynie Ekologicznym spotykamy się z Jolą Słomą i Mirkiem Trymbulakiem. Znanych projektantów mody, ludzi którzy wyznaczają trendy, pytamy o to co oznacza ekologiczne życie we współczesnym wielkim mieście. Staramy się żyć z wrażliwością i smakiem odpowiadają nasi rozmówcy szukający drogi, która nie niszczy otoczenia tylko je buduje. Jola Słoma i Mirek Trymbulak znani są nie tylko jako projektanci, ale też zwolennicy weganizmu. Do ich Atelier Smaku przychodzą ludzie, którzy chcą poznać modną alternatywę prowadzenia ekologicznej kuchni. To swego rodzaju szkoła ekologii prowadzona bez nachalnej dydaktyki. Goście nie tylko gotują, ale jednocześnie widzą, że Mirek segreguje odpady, Jola chodzi na lokalny rynek i tam kupuje produkty, a w czasie warsztatów dba się o to, żeby nic się nie zmarnowało.

Posłuchaj rozmowy

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj