Zjeździł pół świata smakując, rozmawiając i gotując. „Świat Gdyni” okiem Kamila Sadkowskiego

To człowiek, który lubi przestrzeń, architekturę i wielką wodę na wyciągnięcie ręki. Jego przygoda z byciem mieszkańcem Gdyni niedługo skończy 20 lat.

Z czym kojarzymy Kamila Sadkowskiego? Przede wszystkim z gotowaniem. Kulinaria towarzyszą mu od dziecka. Zjeździł pół świata smakując, rozmawiając i gotując. Dla niego stół to główne miejsce w domu i to przy stole dzieje się magia.

(Fot. T. Kamiński)

Kamil Sadkowski, czyli pomysłodawca i założyciel Akademii Kulinarnej K5. Szkoli w niej kucharzy oraz pasjonatów-amatorów. Jest autorem książek i wielbicielem gotowania. A co z tą Gdynią? O tym i nie tylko o tym opowiada Magdzie Manasterskiej.

Posłuchaj:

Magda Manasterska/pb

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj