– Francuzi cały czas myślą o jedzeniu. Znam takich Francuzów, którzy jak wstaną rano, od razu planują, co zjedzą wieczorem albo takich, którzy w czwartek już wiedzą, co będą gotować w weekend – opowiada w Radiu Gdańsk Pascal Brodnicki.
Pascal Brodnicki – kucharz, autor książek kucharskich, prezenter telewizyjny, niezwykle oryginalna osobowość i bardzo ciepły i pozytywny człowiek – był gościem Eweliny Potockiej w audycji Gotuj się na weekend. Nasza dziennikarka pytała m.in. o to, w jaki sposób Pascal Brodnicki celebruje jadanie wspólnych posiłków.
– Uwielbiam wspólne gotowanie. Nie jest tajemnicą, że najlepsze imprezy są w kuchni. Mam wielki blat i to nie jest tak, że gdy goście do mnie przychodzą, to dostają wszystko przygotowanie. Każdy dostaje deskę, nóż i gotujemy wspólnie. Były już takie imprezy, że w kuchni miałem z 30 osób – opowiada Pascal Brodnicki.
Pół-Polak, pół-Francuz opowiadał także o tym, jak celebruje się jedzenie w Francji oraz czego ciągle uczy się od Polaków.
Posłuchaj całej rozmowy Eweliny Potockiej z Pascalem Brodnickim:
ep/mk