Grzybobranie dla Gastronomii

W tym roku odbędzie się 4 edycja wydarzenia pt,,Grzybobranie dla Gastronomii” , która będzie miała miejsce w terminie 4-6 września w Hotelu Kozi Gród w Pomlewie.

Jest to wydarzenie kulinarne skierowane do branży Gastronomicznej i Turystycznej z całej Polski. Zapraszani są Szefowie Kuchni, Kucharze, Koła Gospodyń Wiejskich, Szkoły Gastronomiczne, właściciele restauracji, hoteli, pensjonatów, regionalnych rzemieślników związanych z gastronomią i turystyką.

Wydarzenie ma na celu promocję całego środowiska Gastronomicznego i Turystycznego poprzez konkurs kulinarny dla szkół, warsztatów kulinarnych, prezentacji różnych regionalnych rzemieślników i ludzi związanymi z branżą gastronomiczną i turystyczną . W programie przewidziano:

 

1.     Warsztaty kulinarne, w postaci live cooking, podczas których Szefowie Kuchni, kucharze będą gotować razem z uczniami Szkół Gastronomicznych, na produktach od partnerów, dania z wykorzystaniem tych składników. Podczas warsztatów planowany jest wspólny stół z produktami od partnerów, z których korzystają wszyscy gotujący Szefowie i uczniowie

2.     Konkurs kulinarny dla Szkół Gastronomicznych pod hasłem ,,Grzyby”. W tym roku na moje zaproszenie udział w konkursie wezmą cztery szkoły z Pomorza. Przewidziane są dwie punktowane konkurencje: pierwsza to gotowanie a druga to sprawność fizyczna w temacie gastronomicznym. Punkty uzyskane w obu konkurencjach łącznie będą decydowały o kolejności zajętego miejsca.

3.     Prezentacje Firm partnerskich

4.      Prezentacje różnych regionalnych rzemieślników, artystów związanych bezpośrednio z gastronomią i turystyką, wykład grzyboznawcy;

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj