Co przygotować na stół kiedy czasu już mało, a goście u progu. No i co zrobić z jedzeniem, które zostało nam po świętach

W Święta czasu na gotowanie coraz mniej. Dlatego z poradami, jakie dania możemy przygotować błyskawicznie, spieszą ekspertki – panie Marianna, Regina, Bożena i Barbara z Koła Gospodyń Wiejskich z Lubuczewa w gminie Słupsk.

Boże Narodzenie to zdecydowanie najpopularniejsze święto Polaków. Przygotowania do niego trwają nawet kilka tygodni. Kupujemy prezenty, dekorujemy domy, gotujemy. Wszystko musi być dopięte na ostatni guzik. Co jednak zrobić, gdy z niezapowiedzianą wizytą zjawią się kolejni goście? Panie Marianna, Regina, Bożena i Barbara z Koła Gospodyń Wiejskich z Lubuczewa podpowiadają, jakie dania przygotujemy błyskawicznie. Zdradzają też przepis na swoje rewelacyjne ciasto do pierogów oraz radzą, co zrobić z jedzeniem, które po świętach zostaje.

Zapraszamy do wysłuchania materiału.

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj