Początek sezonu grzybowego. Co warto przygotować z kurek? [POSŁUCHAJ]

(Fot. Pixabay)

Sezon grzybowy już się rozpoczął. O tej porze roku tłumy wybierają się do lasów, aby nazbierać pierwszych letnich grzybów. Tradycyjnie rządzą pieprzniki jadalne, przez większość Polaków nazywane kurkami. Dziś podpowiadamy, jakie dania z nich przygotować.

Kurki to jedne z ulubionych grzybów Polaków. Są smaczne, bardzo aromatyczne i idealnie pasują do letnich potraw. Można z nich przyrządzić jajecznicę, sos, pierogi, farsz i o wiele więcej. Pomysłów jest tyle, ile gospodyń. Dziś w audycji „Gotu-jemy w Słupsku” odwiedzamy te z Lubuczewa. Panie Marianna, Iwona i Maria z Koła Gospodyń Wiejskich podpowiedzą, jakie mają sposoby na te popularne grzyby.

Kinga Siwiec

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj