Gotu – jemy w Słupsku: święta za pasem, a piernik musi poleżeć [posłuchaj podcastu]

Fot. Wikipedia /

Dopiero początek listopada, ale już będziemy proponować Państwu dane świąteczne. Boże Narodzenie po prostu pachnie piernikami, a te wymagają czasu na przygotowanie. Dziś Koło Gospodyń Wiejskich z Lubuczewa podpowiada jak przygotować pyszny piernik.

Może się wydawać, że propozycja na przygotowanie piernika jest jeszcze zbyt wczesna. Ale aby upiec tradycyjne ciasto bożonarodzeniowe trzeba o tym pomyśleć ze sporym wyprzedzeniem. Piernik z przepisu pań z Koła Gospodyń Wiejskich z Lubuczewa wymaga sześciu tygodni leżakowania – najpierw jako surowa masa, potem jako wypieczony placek, gotowy do przełożenia marmoladą i kremem oraz oblania polewą i posypania orzechami.

Zapraszamy do wysłuchania nasze audycji Gotu-jemy w Słupsku:

Kinga Siwiec / kan

 

 

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj